Åklagare Carl-Johan Granlund vill inte kommentera utredningen kring gårdagens knivskärning i Valbo. Foto: Roger Nilsson/SVT

Polisen tyst om knivskärningen i Valbo

Publicerad

Polisen och åklagare Carl-Johan Granlund är väldigt förtegen om utredningen kring gårdagens knivskärning i Valbo. Åklagare Granlund väljer i dag att inte säga ett enda ord kring vad som händer.

När SVT Nyheter Gävleborg är i kontakt med åklagare Carl-Johan Granlund, som nu tagit över utredningen, blir det ett kort och fåordigt samtal.

– Det vill jag inte säga något om. Jag kommenterar inget om utredningen just nu, säger Granlund.

Och så fortsätter samtalet.

Knivskuren i ansiktet

Det var på tisdagsmorgonen som en tio-årig pojke blev knivskuren i ansiktet på väg till sin skola, Ludvigsbergsskolan i Valbo. Enligt pojken var gärningsmannen en man som bar kniv.

Polisen arbetade intensivt med flera patruller och polishundar under gårdagen för att söka efter den misstänkte, men de lyckades inte gripa någon misstänkt för brottet. Vad vi vet i dagsläget. För åklagare Granlund vill inte heller svara på några frågor kring något eventuellt gripande eller gärningsmannen.

När kommer du överhuvudtaget att kommentera något kring utredningen och vad som händer?

Det är högst oklart. Men vi kommer att jobbar med full styrka och intensivt med det här under hela dagen, säger Carl-Johan Granlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.