Räddningstjänst och ambulans är på plats vid Norralatunneln. Foto: Daniel Sjöholm

Räddningstjänsten söker av järnvägstunnel efter larm

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SOS tagit emot ett larm om att ett tåg kan ha kört på något okänt i den fyra kilometer långa Norralatunneln vid Söderhamn, så ryckte räddningstjänsten ut för att söka igenom den. Till slut hittade man några plåtbitar i tunneln, och insatsen är nu avslutad.

Larmet inkom strax före klockan 19. I händelsebeskrivningen uppgavs att persontåget hade kört på något okänt och att det var tågstopp. Söderhamns räddningstjänst larmades ut, liksom två ambulanser.

– Jag är går i tunneln just nu. Vi har inte sett något än, vi söker igenom bakom tåget, sa Per Ove Johansson, insatsledare vid Söderhamns räddningstjänst till SVT Nyheter Gävleborg.

Hittade plåtbitar

Så småningom kunde man hitta några enstaka plåtbitar som antagligen orsakat pådraget i den fyra kilometer långa tunneln.

– Räddningstjänsten har nu avslutat insatsen och lämnat platsen, säger regional produktionsledare vid SOS Alarm vid 20.30-tiden.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.