Foto: SVT

Sandvikenbo häktad efter överfall mot kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Efter två överfall utomhus mot kvinnor i Sandviken under februari så har polisen gripit en man misstänkt för attackerna. Nu har mannen häktats.

En man i 30-årsåldern häktades under söndagen på sannolika skäl misstänkt för misshandel mot en kvinna i Sandviken.

Det var den 12 februari vid 18.15-tiden som en kvinna var ute och rastade sin hund på Valhallavägen. Hon mötte en okänd gärningsman som följde efter henne och hoppade på henne bakifrån. Kvinnan lyckades slå sig loss vid två tillfällen. Vid det sista tillfället ramlade kvinnan, men hon sparkade och slog mannen tills han sprang från platsen.

Händelsen rubricerades inledningsvis som våldtäktsförsök av polisen och man vädjade till vittnen att höra av sig.

Drog kniv mot 18-åring

Drygt en vecka senare, den 20 februari, inträffade ytterligare ett överfall i Sandviken. Den här kvällen var det en 18-årig kvinna som blev överfallen intill cykelbanan vid Sätralinjen 1. Även vid den här händelsen var det en okänd gärningsman som smög sig på kvinnan bakifrån och drog ner henne på marken.

Gärningsmannen ska ha visat en kniv för kvinnan vid angreppet, men han avbröt attacken när den 18-åriga kvinnan gjorde motstånd. Polisen uppgav att kvinnan blev chockad av händelsen, men klarade sig utan fysiska skador. Händelsen rubricerades som olaga hot och till en början kopplade man inte ihop de båda överfallen.

Jouråklagaren förtegen

Mannen som nu är aktuell i utredningen begärdes häktad för båda överfallen, men han häktades bara för det första ärendet. Som häktningsgrund angav åklagaren att det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

– Personen blev häktad idag på sannolika skäl misstänkt för misshandel, något mer vill jouråklagaren inte berätta. Det är ett tidigt skede i utredningen och ärendet kommer lämnas över till ordinarie åklagare i morgon, säger Karin Rosander på åklagarmyndighetens pressjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.