Tjuv slog sönder rutor på saluhallen i Valbo och stal kött för tusentals kronor. Foto: privat

Köttstöld på saluhallen i Valbo

Uppdaterad
Publicerad

En person bröt sig in en butik på måndagskvällen och hittade inga kontanter, men stal dyra köttvaror.

– En person ska ha krossat en ruta till saluhallen och tillgripit en större mängd kött och sedan lämnat platsen, berättar polisens Matilda Isaksson, RLC-befäl i region Mitt.

Det var en person som sett händelsen som larmade polisen vid kvart i åtta på måndag kväll. Polisen har fått ett signalement men ingen misstänkt är identifierad.

– Vi har sökt efter en gärningsman men inte hittat någon, säger Matilda Isaksson.

Butikens ägare Mikael Dilén beskriver att tjuven har tagit sig in genom att slå sönder det armerade glaset i dörren.

– Det är som ett galler på dörren. De har krossat rutorna och krypit igenom. De har rivit ur kassalådorna och skåpen, rensat en frysbox på massa filéer.

Många tusen kronor

Det blev inga kontanter i stöldbytet, då butiken har som rutin att alltid tömma kassan. Det kunde också ha varit värre, även om det är kaos bakom diskarna, säger Mikael Dilén.

– Vi är glada att kylboxarna, kassorna och diskarna fungerar så vi kan öppna här imorgon. Det blev mest skadegörelse, man blev mest ledsen.

Han har svårt att uppskatta värdet på det stulna köttet, men gissar att det kan vara allt ifrån 15.000 till 20.000 i bruttovärde.

LÄS MER: Man misstänks för tre stölder och stöldförsök i Valbo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.