Ett ljus för Wille Löfqvist (1947–2016). Brynäs kommer att spela med sorgband i morgon tisdag borta mot Färjestad och på hemmaplan mot HV71på torsdag kommer målvaktslegenden att hyllas i Gavlerinken. Foto: SVT

Sorg i Gavlerinken i dag efter Wille Löfqvists död

Uppdaterad
Publicerad

I går avled en av Brynäs största profiler genom tiderna – målvakten Wille Löfqvist. Förutom familjen var en av de sista han träffade vännen och målvaktskollegan Michael Sundlöv.

Wille Löfquist var inte vilken brynäsare som helst, han tog visserligen 6 sex SM-guld och spelade över 500 matcher under sina aktiva år mellan 1968 och 1983. Och han hänger där upp i taket tillsammans med de andra legendariska spelarna. Men han var så mycket mer, han höll i restauranger i perioder och han var även lagledare för laget som tog SM-guld 2012. Men framför allt var det hans personlighet som gjorde att han blev så omtyckt i alla läger.

Brynäs höll under eftermiddagen idag en minnesstund för laget och personalen och kommer att spela med sorgband i morgon borta mot Färjestad.

Hör spelare, vänner och kollegor hylla honom i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.