Strömlöst för 450 hushåll efter explosion

Uppdaterad
Publicerad

En explosion i ett elskåp inträffade enligt uppgift på fredagkvällen i Gnarp. Omkring 450 elkunder blev strömlösa i samband med detta. Senare på kvällen har de flesta drabbade kunderna återfått strömmen.

SOS Alarm fick in larm om en explosion utomhus i Gnarp, Nordanstig, på fredag kväll vid 19.20-tiden. Det ska vara ett elskåp som exploderat. Energibolaget Eon har dock inte kunnat bekräfta den uppgiften.

Räddningstjänst skickades till platsen. Enligt SOS Alarm är 450 elkunder utan ström. Det bekräftas av Eons hemsida för driftstörningar. Felsökning pågår, och den preliminära tiden för att det ska vara åtgärdat är 22.30.

Eons pressjour informerade vid 20.05 att reparatör ännu inte hade nått fram till platsen. Det finns ingen bekräftelse från Eon om att det inträffat en explosion.

Vid 21-tiden var antalet drabbade kunder cirka 230. Kort senare uppgav Eons pressjour att 73 kunder var utan ström fortfarande, och man kommer att fortsätta tills alla kunder åter har elleverans.

Det finns ingen bekräftelse på att någon explosion inträffat, även om Eon inte vill avfärda den uppgiften helt, enligt pressjouren. Montörer på plats har inte sett några spår av en sådan incident.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.