Svangårdens förskola i Gävle Foto: SVT

Svangårdens förskola i Gävle stänger helt

Uppdaterad
Publicerad

Efter klagomål och oro från föräldrar om att Svangårdens förskola blivit som en byggarbetsplats så stänger nu kommunen förskolan helt.

Från början var det meningen att ett 60-tal barn skulle vara kvar på Svangården under byggtiden medan ett 20-tal barn skulle flyttas till Milbogården.

Men efter att flera föräldrar fört fram sin oro, bland annat här i SVT Nyheter Gävleborg, så har kommunen bestämt att från och med i morgon, torsdag, så skall inga barn, eller personal, vistas på Svangården så länge ombyggnationen pågår.

Clara Minell var en av de föräldrar som slog larm igår.

– Jag känner framförallt en stor lättnad över att inga barn eller pedagoger kommer att behöva vara på Svangården med de fölrhållanden som är där just nu.

– För då löper dom ju ingen som helst risk att råka ut för något.

Varför tror du att beslutet att stänga förskolan kom så snabbt?

– Jag tror att de nog insåg att det faktiskt inte går att garantera barns säkerhet på en förskola, så som förskolechefen sa igår.

– Inte när det ser ut som det gör på Svangården, säger Clara Minell.

Du sa igår att din dotter inte skulle få gå på Svangården och att du skulle behöva ordna egen passning för din 5-åriga dotter. Hur gick det?

– Ja, det löste sig faktiskt så att jag skulle kunna ta med mig henne till mitt eget jobb. Jag är ju förskolepedagog, så hon hade kunnat vara med mig på föskolan där jag jobbar, under den här veckan i vart fall. Jag har en bra chef.

– Men nu behövs ju inte det, konstaterar en glad Clara Minell, till sist.

Vi har sökt förskolechef Agneta Lindberg för en kommentar men inte lyckats nå henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.