Tre döms till fängelse för grov misshandel i Nordanstig

Publicerad

Tre män döms för grov misshandel till fängelse i två år efter att en man i 50-årsåldern blivit knivskuren i Stocka i Nordanstig kommun i februari i år.

Det var tidigt på morgonen den 8 februari som polis larmades till Stocka där en man i 50-årsåldern hittades utanför sin bostad med knivskador i bröstkorgen och buken.

De tre dömda männen, två i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, hade tillsammans varit i Sundsvall och festat och stötte ihop med 50-åringen vid 4-tiden på morgonen när man var på väg hem.

Enligt domen uppstod då tumult och mannen i 50-årsåldern fick motta flera slag, sparkar, slag med järnrör och knivhugg av de tre dömda männen

De tre männen döms till två års fängelse. En fjärde man frikänns helt från misstankarna om grov misshandel. En kvinna frikänns även hon för skyddande av brottsling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.