Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Tre gripna i Sandviken – utreds för inbrottsvåg

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal bostadsinbrott i Sandviken de senaste veckorna kan vara på väg att klaras upp.

Detta sedan tre personer, två män och en kvinna i 30-årsåldern, har gripits i Sandviken.

Polisen fann stöldgods i trions bil som kunde kopplas till ett inbrott i Ockelbo, tidigare i veckan. Och man utreder nu om de gripna kan knytas till övriga inbrott i Sandvikenområdet. Männen är anhållna medan kvinnan försatts på fri fot.

– Jag uppskatttar att det varit tiotal inbrott den senaste tvåveckorsperioden i Sandvikenområdet, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen.

Villainbrott är också något som har ökat i Gävle- och Sandvikenområdet den senaste tiden.

– Vi kan inte säga att de tre som nu har gripits inte är direkt misstänkta, men självklart är de intressanta i utredningen kring de här brotten när de nu har gripits med stöldgods från just ett bostadsinbrott.

– Så det vi gör nu är att se om de kan bindas vid flera inbrott.

Hur gör ni det?

– Till exempel kan vi ju analysera de brottsverktyg som vi funnit hos de här personerna. Vi kan se om de går att matcha via brytmärken till andra brottsplatser, säger Mikael Hedström.

Nationell statistik visar att det årligen stjäls för hundratals miljoner ur svenska hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.