Foto: SVT

Ung joggare blev nedslagen av okänd gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig joggande kille blev nedslagen på torsdagskvällen. Gärningsmannen försökte stjäla hans mobiltelefon, men lyckades inte.

Enligt polisen, som informerar om händelsen först på fredag förmiddag, var den 17-årige pojken ut och joggade. Platsen var i Sandviken, längs en gång- och cykelväg invid Bågspännargatan och Agavägen.

Han hade hörlurar i öronen och lyssnade på musik från mobiltelefonen. Han stannade för att byta musik, varpå en okänd man kom upp bakom honom. 17-åringen blev slagen med något hårt i huvudet, och föll till marken. Han kände hur gärningsmannen drog i den arm i vars hand han höll mobiltelefonen.

Pojken lyckades hålla fast i sin telefon, men blev slagen och sparkad mot kroppen som följd av det.

Inga svårare skador

Sedan lämnade gärningsmannen platsen. 17-åringen försökte springa ikapp men lyckades inte. Han klarade sig utan att få några svårare skador, enligt polisen, men hade ont i huvudet och kroppen.

Han larmade polisen, som försökte spåra upp gärningsmannen. Spåren tog dock slut i ett villaområde. Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.