Fönstret markerat med en pil var krossat och från bostaden hade bland annat en teaterkikare stulits. Foto: Polisens förundersökning

Unga män misstänks ha stulit teaterkikare och naturmedicin

Uppdaterad
Publicerad

Två Sundsvallsbor åtalas misstänkta för att gjort inbrott hemma hos ett par i Nordanstigs kommun och stulit bland annat naturmedicin och en teaterkamera.

Åklagaren hävdar att de två männen, båda 22 år gamla, den 28 januari tog sig in i parets bostad och där stal en hammare, en teaterkikare, en kamera, en förpackning naturmedicin samt två mobiltelefoner.

Hunden Yxa spårade männen

Männen spårades av patrullhunden Yxa efter att målsägande pekat ut flyktvägen över en snötäckt öppen ängsmark. Efter 200 meter hittades hammaren som tillgripits vid inbrottet. Efter att ha spårat i cirka 30 minuter anträffades en av männen som ”låg och tryckte i ett dike”.

Strax därefter hittades ytterligare en man i skogen, bara 20 meter därifrån. En av männen hade teaterkikaren i fickan, berättar hundföraren i förhör.

Har erkänt inblandning

Den ena mannen har i förhör erkänt att han varit inne i huset, den andre har erkänt medhjälp till stöld.

En av männen åtalas också misstänkt för att vid ett annat tillfälle olovligen innehaft 2,58 gram amfetamin och 0,67 gram hasch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.