Vinterstudion sänds från Söderhamn

Publicerad

 I helgen kommer Vinterstudion att sändas från Hällåsen i Söderhamn. Ganska högt upp på en kulle på skidstadion har man byggt en röd stuga som nu kommer att bli SVT:s Vinterstudio. Just nu jobbas det intensivt med att färdigställa studion.

Kenth Kembe har tillsammans med resten av vinterstudiogänget jobbat sedan i går med att bygga klart det som ska bli helgens studio.

– Det här är ett jättebra hus att bygga studio i, det är i trä vilket gör det lätt att skruva i. Dessutom är det bra byggt och ligger på en bra plats.

SM-veckan

Ett 20-tal lampor har satts upp, en matta har lagts på golvet och just nu sätts filter upp på fönstren.

– Det är ofta stort intresse för vinterstudion ute på plats och Söderhamn är inget undantag, säger Kenth Kembe. Folk vill ofta ta bilder på allt från soffan till programledarna.

 I helgen är det programledaren Yvette Hermundstad som kommer att leda Vinterstudion. Hon kommer att finnas på plats senare under fredagen.

En livsstil

Kenth Kembe var med vid byggandet av den allra första Vinterstudion, hösten 2007. Sedan dess har han varit med och byggt upp ett 50-tal.

– Det är en livsstil, mycket planering, både kul och utmanande, säger Kenth Kembe om jobbet med att bygga studion.

– Det viktigaste är att folk som kommer som gäster ska känna sig välkomna. .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet