Bandypublik på Sjöaremossen. Foto: Eva-Lena Johnsson

1371 underskrifter för Sjöaremossen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att media rapporterat om krisen runt bandylaget Frillesås Bandy har namnen rasat in till lagets stöd. Bandylaget som spelar i allsvenskan hotas försvinna utan stöd från Kungsbacka kommun.

Kevin Broberg, en av initiativtagarna för namninsamlingen intervjuades av tidningen Norra Halland.  

– Responsen har varit jättebra. Det var ganska väntat att många skulle haka på och skriva under. Men det gick förvånansvärt fort och det fick väldig spridning direkt. Det är bara att hoppas att det håller i sig, säger Kevin Broberg till tidningen. 

De startade namninsamlingen för att Kungsbacka kommun beslutat att lämna samarbetet med Varberg kommun gällande driften av bandyplanen Sjöaremossen. Det skulle innebära att bandyklubben själv får stå för hyran på runt 1,2 miljoner kronor vilket var den driftkostnaden som Kungsbacka kommun tidigare bidrog med. 

– Vi vill ha kvar vårt bandylag. Nu är jag ingen bandyspelare själv men det ligger i den lokala identiteten här. Det spelar ingen roll om man spelar, man förväntas att ha lite koll på bandyn. Alla har sin egna anknytning till den. Det är inte så mycket vi har att vara stolta över i Frillesås, men vi har bandyn. Det vore ett stort tapp för bygden med omnejd om den försvann. Det syns i namninsamlingen att det berör stora delar av kommunen, säger Kevin Broberg till Norra Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.