I september var det över 30 grader varmt i klassrummen på Lagaholmsskolan i Laholm. Foto: SVT

380 elever och lärare kräver åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

35 grader varmt i klassrummen följt av läckande tak under senhöstens regn. Nu har elever och lärare på Lagaholmsskolan i Laholm fått nog och på måndagen lämnade de en skrivelse till stadens högsta politiker.

– Hoppas de ser att vi och lärarna lider, säger en av eleverna till Laholms tidning.

Under sensommaren, i mitten av september, besökte SVT Nyheter Halland ett av klassrummen på Lagaholmsskolan. Termometern visade då, strax före lunch, 29 grader.

Det här är ett av alla de exempel som elever och lärare nu radar upp när de kräver att kommunens politiker akut gör något åt arbetsmiljön på skolan. På måndagen lämnade några elever över en namnlista med 380 underskrifter samt en skrivelse till kommunråden Elisabet Babic (M) och Kjell Henriksson (S).

– Det har regnat in hur länge som helst. Fukt leder till mögel och hur mycket skit finns det egentligen som vi inte ser?, frågar sig elevrådsordföranden Alma Gunnarsson när Laholms tidning träffar eleverna i samband med överräckandet av protestlistan.

– Det spelar ingen roll om de totalrenoverar eller bygger nytt, bara de tar ett beslut, säger hon vidare till LT.

Kan bli nybygge

Kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic säger till tidningen att hon har full förståelse för situationen.

– Någonting måste göras, säger hon.

I slutet av april kommer det att fattas beslut i ärendet i kommunfullmäktige. Det kan bland annat bli tal om en ombyggnad eller en nybyggad av skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.