Annsofi Aurell (M) förstår att det kan sticka i ögonen på folk. Foto: SVT

Anser inte att Varbergs kommun gör fel

Publicerad

Varbergs Bostad står inför stora underhållskostnader på sina äldre fastigheter. Men trots det så anser inte Annsofi Aurell (M), ordförande på Varbergs Bostad, att kommunen gör fel som för över tio miljoner från bolaget.

– Rent tekniskt så hör inte detta ihop, säger Annsofi Aurell (M). En enig ägare står bakom att det går att föra över vinsten.

Annsofi Aurell säger att bolaget har en god soliditet och planer på att bygga flera hundra nya hyresrätter. Men hon förstår att det här kan sticka i ögonen på hyresgästerna, men hon upprepar att det är olika saker man diskuterar.

I dag tisdag så kommer kommunstyrelsen fatta beslut om att föra över tio miljoner kronor från Varbergs Bostad till kommunens moderbolag, Varbergs Stadshus AB. Detta efter att bolaget har gjort en fastighetsförsäljning med en reavinst. Men det är först i kommunfullmäktige i november som beslutet kan bli giltigt. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.