Flickan och hennes jämnåriga kompis gick runt och spelade mobilspel i centrala Laholm när en person ska ha kommit fram och tagit mobilen. Foto: Arkivbild TT

Åttaåring blev bestulen på mobil

Publicerad

En åttaårig flicka blev under måndagseftermiddagen bestulen på sin mobiltelefon i Laholm, det skriver Hallandsposten. Flickan och hennes jämnåriga klasskamrat ska innan det ha gått runt och spelat mobilspelet Pokémon Go.

Stölden ska ha skett på Stortorget vid fyratiden på eftermiddagen. Enligt åttaåringen ska det ha varit en tonårig kille som stal telefonen, skriver Hallandsposten.

– Polisen kom snabbt på plats, de var bra och de var väldigt fina med barnen. Men det som oroar mig är att det är en annan typ av brottslighet än att det stökas vid Campus Laholm eller slangas bilar. Det här är någon som inte har någon spärr, att man inte ger sig på åttaåriga barn, säger flickans mamma till tidningen.

Barnen ska trots omständigheterna må bra. Nu uppmanas allmänheten att komma in med tips.

– Vi hoppas få tips från allmänheten eller andra iakttagelser som kan leda till att vi hittar gärningsmannen, säger Björn Astell på Laholmspolisen till Hallandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.