Viveka Hedbjörk, chefredaktör för Hallands Nyheter och Hallandsposten. Foto: SVT

Bärbar dator stulen från Hallandsposten

Uppdaterad
Publicerad

Nattens inbrott på Hallandspostens redaktion i Halmstad är det fjärde sedan de flyttade till Tullhuset. Enligt tidningens chefredaktör Viveka Hedbjörk är det priset man får betala för att finnas lättillgängliga på gatuplan.

Inbrottet ska ha ägt rum vid tvåtiden natten till tisdag. Då ska larmet ha gått och väktare ska sedan i sin tur ha kontaktat polisen.

– En bärbar dator är stulen. Det är vad vi vet för ögonblicket, säger tidningens chefredaktör Viveka Hedbjörk till SVT Nyheter Halland.

Men någon känslig information från datorn ska inte kunna läcka ut.

– Alla datorer är lösenordsskyddade och via fjärrstyrning kan vi radera dem fullständigt. Men jag tror inte man är ute efter att stjäla på redaktionen utan mer att man ser att där är ett kontor, där är en dator, säger Viveka Hedbjörk.

Ökar säkerheten

Det här är fjärde inbrottet på den aktuella redaktionen i Tullhuset. Viveka Hedbjörk säger att de gör allt de kan för att förebygga inbrott och nu kommer Hallandsposten att öka säkerheten.

– Vi ska öka belysningen utanför och vi överväger att sätta upp kameror samt galler vid de mest utsatta fönstren, säger hon och berättar att fönstren redan har extra säkra glas som inte går att krossa.

”Inte riktat mot Hallandsposten”

Hon tycker trots de tråkiga händelserna att lokalerna är fantastiska. Och hon ser inte att inbrottet och stölden är riktat mot Hallandsposten utan att det helt enkelt är ett inbrott i ett kontor.

– Det man i efterhand kan säga för vår del är att det är ett pris man får betala när man finns på gatuplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.