Foto: Apelrydsskolan

Båstad får padelgymnasium

Uppdaterad
Publicerad

Båstad får Sveriges första padelgymnasium. Det är Apelrydskolan som kommer att ha två gymnasieprogram som knyts till racketsporten padel med plats för 4-8 elitsatsande ungdomar. Åtta timmars padelträning i veckan kommer att stå på schemat.

– Det är kul att bryta ny mark i en sport som känns så positiv och där det finns ett växande intresse. En typiskt svensk sport: att göra något tillsammans eftersom man oftast spelar dubbel, säger skolchef Andreas Karlsson till SVT Nyheter Halland.

LÄS MER: Arvidsson svensk mästare – i tredje sporten

Starten är planerad redan till höstterminen 2018 och bakom satsningen ligger förutom skolan, som har kläckt idén, Svenska Padelförbundet och Norrvikens Kust Tennis- och Padelklubb. I dag finns två utomhusbanor nära skolan och nu ska även inomhusbanor byggas. 

Foto: Apelrydsskolan

Spjutspetsutbildning

– Vi kommer att få hjälp att hitta intresserade och lovande ungdomar via Padelförbundet som också kommer att ansvara för tränare och träningsupplägget. Det blir en spjutspetsutbildning, säger Andreas Karlsson. 

Padelutbildningen kommer att knytas till skolans Samhälls- och ekonomiprogram och Hälsa och träningscoach-programmet och vara högskoleförberedande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.