Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det ser ut som att Halland får behålla de tre nuvarande sjukhusen. I klippet redogör Waltersson (M) för vad politikerna redan har enats om i sjukhusfrågan inför beslut i december. Foto: SVT

Beskedet: Halland ska ha kvar alla tre sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Miljardsatsningar väntar för Region Halland när sjukhusens framtid i länet ska avgöras. Politikerna har dock redan enats om en inriktning där dagens tre sjukhus i Halmstad, Varberg och Kungsbacka ska finns kvar.

– Det här är det största beslutet under min politiska gärning, säger Mikaela Waltersson (M).

I klippet svarar Mikaela Waltersson (M) på tre frågor inför besluten som ska avgöra sjukhusens framtid i Halland.

Hallänningarna kan tycka till

På Region Hallands hemsida finns nu möjligheten för invånare i länet att ta del av underlaget och även påverka de beslut som nu ska fattas om framtidens sjukvård.

– Åsikterna kommer redovisas för oss, och vi kommer presentera det utåt, sedan tas det med i bedömningen för hur sjukvården i Halland ska utvecklas, säger regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M).

I december tas ett första avgörande beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.