Bandyungdomar tränar på Sjöaremossen. Foto: Mårthen Backlund

Beslut om Sjöaremossens framtid skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att Kungsbacka skulle dra sig ur finansieringsamarbete med Varbergs kommun av Sjöaremossens isbana våren 2018 har väckt en hel del protester.

Inte minst eftersom Varbergs kommun meddelade att Frillesås Bandy skulle få täcka pengabortfallet genom att betala en årlig hyra på 1,2 miljoner kronor. Något som skulle kunna leda till slutet för klubbens verksamhet.

Efter påtryckningar har frågan kommit upp i Kungsbackas nämnd för fritid och folkhälsa igen. Idag förväntades ett förslag om fortsatt finansieringssamarbete gå igenom. Beslutet blev dock att ärendet blir återremitterat till förvaltningen för vissa klargörande.

– Nämnden hade en konstruktiv diskussion idag och gillade grunderna i förslaget men det fanns synpunkter kring avtalstiden och möjligheten att omförhandla villkoren. Jag kommer så snart som möjligt att ta en ny kontakt med Varbergs kommun säger Linus Kron, förvaltningschef Kultur & Fritid, i ett pressmeddelande.

Bandyklubbens framtid är med det fortfarande oviss. Vid nästa nämndmöte i april förväntas det finnas ett nytt beslutsförslag att ta ställning till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.