Inte mycket kvar av Saaben som sprängdes sent på lördagskvällen i Genevad.

Bildelar flög 20-25 meter

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion hördes i Genevad, Laholms kommun, strax före midnatt när en bil sprängdes så delar flög åt alla håll.

Flera Genevadsbor ringde strax innan midnatt till polisen efter att en kraftig smäll hörts.

Smällen visade sig komma från att en bil sprängdes på en parkeringsplats på Bruksgatan, nära gamla Geva-området, ett företagsområde i utkanten av samhället. 

Bildelar flög 20-25 meter

– Det var flera av varandra oberoende vittnen som hörde av sig till oss om att de hörde explosionen. Det finns också vittne som har sett ett antal personer på platsen som hoppade in i en mörk bil och åkte i riktning mot Halmstad, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg på söndagsmorgonen.

Någon form av explosiv vara ska ha slängts in i bilen som fått den att explodera. Enligt polispatrullen som kom till platsen låg bildelar utspridda 20-25 från bilvraket efter explosionen.

Fordonet stod på en parkering vid ett bostadshus och ägs en av Genevadsbo. Enligt Transportstyrelsens fordonsregister har den varit avställd i tre år.

Avspärrat

Exakt vilka iakttagelser av personer och flyktbil som vittnen gjort vill polisen inte gå in på.

– Men det är åtminstone sådana uppgifter det går att vidare med i utredningen, säger Christer Fuxborg.

Polisen spärrade av platsen på lördagsnatten och genomför på söndagseftermiddagen en teknisk undersökning.

Flera Genevadsbor som bor inom en halv kilometer från platsen har för SVT Nyheter Halland berättat att smällen både hördes och kändes rejält. Det skakade till.

– Man märkte direkt att det här var mer än en vanlig smällare, säger en av dem.

Inga personer ska ha skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.