Två bilar har voltat i morgontrafiken

Uppdaterad
Publicerad

SOS-larm om bilolyckor på hala vägar i Halland kom med bara några minuters mellanrum på torsdagsmorgonen.

– Det är troligen halkan som varit boven i sammanhanget i båda de här händelserna. Det är extremt halt på vägarna längre inåt landet, säger Johan Wallin, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten larmades strax innan klockan åtta på torsdagsmorgonen först till en singeloycka nära rastplatsen vid Esmared öster om Simlångsdalen.

Ett fordon hade voltat av vägen. Framkomligheten var under en dryg halv timme begränsad förbi platsen. Men ingen av de två personerna i bilen ska ha skadats.

Voltade flera varv

Omkring tio minuter senare kom nästa larm via SOS där en bil voltade flera varv av vägen. Denna gång på riksväg 26 – mer känd som Nissastigen – i höjd med Fröslida, mellan Oskarström och Torup, i närheten av kommungränsen mellan Halmstad och Hylte.

Föraren ska själv ha kunnat ta sig ur fordonet, klagar på ryggsmärtor, men har inte behövt föras i väg med ambulans.

Där var vägen helt avstängd i norrgående riktning fram till niotiden på morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.