Tidigt under måndagsmorgonen brann en bil i Oskarström. Foto: TT

Flera bilbränder i Oskarström

Uppdaterad
Publicerad

Vid strax efter klockan 04 på måndagsmorgonen inkom ett larm om en bilbrand på Hantverksgatan bakom Folkets hus i Oskarström.

Räddningstjänsten kom till platsen och lyckades släcka branden på cirka tio minuter. Tre bilar skadades i branden och ytterligare två bilar i närheten hade krossade rutor.

– Ett vittne har sett en man springa från platsen, så vi misstänker att branden är anlagd, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

16-åring förhörs

En hundpatrull kom till platsen och började spåra. Med hjälp av hunden hittades en 16-årig pojke och polisen misstänker att han var påverkad.

– Han har lite blod på sig som gör att vi kan misstänka att han kan ha varit inblandad i branden. Efter provtagning kommer han att förhöras, säger Thomas Fuxborg.

Under dagen kommer polisens tekniker att göra en undersökning av platsen. I nuläget rubriceras händelsen som skadegörelse genom brand.

Fler bilbränder

Även under natten mellan söndagen och lördagen brann det i bilar i Oskarström. Tjugo över tre inkom ett larm om en bilbrand på Blåklintsvägen. Tre bilar förstördes. Polisen undersöker nu om det finns något samband mellan bränderna och om de kan kopplas till 16-åringen.

– Han kommer att höras om det också för att se om det finns något samband, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.