Händelsen inträffade på torsdagseftermiddagen. Foto: SVT

Bråk på gymnasieskola – uppgifter om pistol

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på tisdagen bröt ett bråk ut utanför Falkenbergs gymnasieskola där 10 till 15 elever var inblandade. Det ryktades även om ett pistolliknande föremål. Polisen misstänker nu en man i 30-årsåldern. – Han misstänks för grovt olaga hot, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Personal på Falkenbergs gymnasiekola larmade på tisdagen polisen av rädsla för att ett större bråk var på väg att utbryta mellan flera elever. Det gick dessutom rykten om att någon haft en pistol i samband med händelsen, men det har inte bekräftat. Enligt polisens presstalesman Peter Adlersson ska bråket aldrig riktigt ha brutit ut, och ingen kommit till skada.

– När vi fick det från personal på skolan var det mellan 10 och 15 elever som var på väg att ryka ihop, säger Peter Adlersson.

Många patruller

Enligt polisen ska några av de inblandade hotat med att ringa in kompisar att medverka i bråket och det förekommer uppgifter om att några som inte går på skolan ska ha anslutit på moped. Det är personerna på mopeden som ryktas ha haft en pistol eller ett pistolliknande föremål.

– Vi skickade dit många patruller, säger Peter Adlersson.

Det oklart vad som utlöst bråket men enligt Peter Adlersson finns det uppgifter om ett eventuellt svartsjukedrama mellan två killar.

Misstänkt man

En man i 30-årsåldern hämtades till förhör senare under dagen men släpptes av åklagaren då hen inte tyckte att det räckte för att anhålla honom.

– Men misstankarna kvarstår. Vi jobbar vidare med olaga hotet och tar in fler vittnesförhör. Målsägaren ska höras igen och så tar vi nya tag därifrån. Vi har inte heller hittat något vapen, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.