Bengt Olander, vd Buttericks, är bekymrad över knivattacken i Tvååker och säger att clowner ska vara snälla och roa folk, inte skrämmas eller ge sig på folk. Foto: Buttericks

Buttericks vd om clownattacken

Uppdaterad
Publicerad

Bengt Olander, vd Buttericks, är mycket bekymrad efter rapporterna om clownattacken i Tvååker där en ung man knivskars i axeln.

En ung man i Tvååker i Halland blev på torsdagskvällen attackerad av en man iklädd en clownmask. Det har tidigare rapporterats om clowner som skrämmer folk. Det hela har beskrivits som en trend som började i USA men som spridits via sociala medier runt om i världen.

– Förskräckligt att detta inträffat. Clowner ska vara snälla och roa folk, inte skrämmas eller ge sig på folk, säger Halmstadbon och Buttericks vd Bengt Olander till SVT Nyheter Halland.

Clownskräcken

Inspirerades av Stephen King

Men ni säljer ju själva hemska clownmasker i butikerna?

– Ja, det började vi göra efter Steven Kings ”Det”, men det är ju inte meningen att man ska angripa andra människor med dem.

Bengt Olander bor och verkar i Simlångsdalen utanför Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Clownskräcken

Mer i ämnet