Foto: Länsstyrelsen

C-politiker krävs på besked

Uppdaterad
Publicerad

Centerpolitikern och kommunfullmäktiges ordförande i Laholm, Roland Gottfridsson, har fram till söndagkväll på sig att besluta om sin politiska framtid. Detta efter att han fått allvarligt kritik och hot om vite av länstyrelsen då vanvård uppmärksammats i hans djurhållning.

Som SVT Nyheter Halland tidigare rapporterat hotas kommunfullmäktiges ordförande i Laholm Roland Gottfridsson (C) av vite efter att länsstyrelsen hittat stora brister i hans grisproduktion. När djurskyddsinspektörerna besökte hans gård hittades bland annat magra och sjuka grisar i smutsiga stallar och törstiga digivande suggor.

På måndag förmiddag kommer centerledningen i Laholm att offentliggöra sin inställning till Gottfridssons framtid i partiet om han inte givit besked dessförinnan.

Roland Gottfridson har tidigare sagt till SVT Nyheter Halland att han inte håller med om Länsstyrelsens bild av hans djurhållning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Roland Gottfridssons grisar

Mer i ämnet