Foto: TT

Chef dömd till fängelse – gav löspenisar till anställd

Uppdaterad
Publicerad

Chefen tvingade sin kvinnliga kollega att delta i sexlekar, pussa på en gurka och ta emot en låda med löspenisar. Nu döms mannen till fängelse.

Händelserna ägde rum 2014 på en arbetsplats i Kungsbacka kommun. Enligt kvinnan ska det ha hänt flera gånger att chefen ville att hon deltog i olika lekar med sexuell anspelning.

Tvingad att dricka alkohol

Vid ett tillfälle har mannen tvingat kvinnan att dricka alkohol. Kvinnan har uppgett att hon då blev full och somnade på en madrass.

När hon sedan vaknade upptäckte hon att hennes BH var uppknäppt och att chefen satt över henne. Chefen ska då ha fört in sin hand innanför hennes byxor.

Satte gurka mellan benen

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha fått kvinnan att pussa på en gurka som satt mellan mannens ben. Hon upplevde vid tillfället att chefen ville att hon skulle suga på gurkan, vilket hon inte ville göra.

En annan gång fick hon en låda med löspenisar. Samtidigt har chefen påpekat att hennes anställningsavtal ännu inte var påskrivet.

Döms till fängelse

Varbergs tingsrätt dömer nu mannen, som är i 40-årsåldern, till tre månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Utöver det ska mannen, som nekar till brott, även betala 20.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.