Foto: SVT

Cyklande kvinna nedsparkad och misshandlad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Halmstad blev överfallen när hon cyklade hem från en fest natten mot söndagen.

En medelålders kvinna på cykel blev överfallen och misshandland av tre unga män när hon var på väg hem från en fest natten mellan söndagen och lördagen.

Överfallet ska ha skett i en gångtunnel i Söndrum centrum i Halmstad och männen ska enligt kvinnans uppgifter spärrat vägen för henne, sparkat henne av cykeln och därefter gett henne flera slag mot ansiktet.

– Det är anmärkningsvärt att det rör sig om tillsynes oprovocerat våld som inte är i krogmiljö, säger Martin Inglund, vid Hallandspolisen.

Flera liknande överfall

Enligt polisen har ytterligare två liknande händelser av oprovocerat våld inträffat i centrala Halmstad under helgen. Polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsmän.

Enligt Hallandsposten ska en annan kvinna ha anmält vid halv elvatiden på lördagen att hon blivit slagen och dragen i håret i Norre katts park. Och vid halv tvåtiden samma natt ska två tonårspojkar som satt i en epatraktor blivit utdragna på gatan och misshandlade.

Ingen misstäntkt är ännu gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.