Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Blir mer problem med nedskräpning om vi har sopkärl i naturreservaten”, säger länsstyrelsens reservatsförvaltare Mikael Stenström. Hur hänger det ihop? Se svaret i klippet. Foto: Rebecka Block/SVT

Därför saknas soptunnor i naturreservat i Halland: ”Sopkärl leder till mer nedskräpning”

Uppdaterad
Publicerad

Naturreservat i Halland skräpas ner. Ändå tänker inte länsstyrelsen sätta ut soptunnor. Förklaringen: Sopkärl ökar bara problemen med nedskräpning. Se reservatsförvaltaren svara på hur det kan hänga ihop.

När länsstyrelsen gick ut på sociala medier och klagade på nedskräpning i flera halländska naturreservat kom motfrågan i kommentarsfältet: Varför sätter ni inte bara ut fler soptunnor?

Det svarar länsstyrelsens reservatsförvaltare på i klippet ovan. Se också reservatsbesökaren John-Arne Nilsson som inte köper svaret.

Hjort fastnade i skräp i naturreservat – se när den räddas

En septemberdag 2023 hittade naturvårdsvakter en dovhjort på stranden, rejält intrasslad i en gammal tross som låg och skräpade i Balgö naturreservat i Varbergs kommun.

Se räddningsaktionen i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när naturvårdsvakter hjälper hjorten som trasslat in sig i skräp i Balgö naturreservat i Varbergs kommun. Klippet är från september 2023. Foto: Peter Helling/ Länsstyrelsen i Halland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.