Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Det bara händer för Roxette

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den första singeln från Roxettes kommande album släppt.

”It just happens”. Så heter Roxettes senaste singel som släpps i dag, fredagen det 8 april.

Det är på dagen i dag exakt 27 års sedan som det Halmstadbaserade bandet med Per Gessle och Marie Fredriksson i spetsen toppade den amerikanska Billboardlistans förstaplats med singeln ”The Look”.

Igenkänning

I ett pressmeddelande beskrivs den nya singeln som en ballad med ett klassiskt Roxettesound där de båda frontfigurerna turas om som leadsångare.

– Vi ville blanda det klassiska Roxettesoundet med en modern och lite oförutsägbar produktion för att skapa en intressant ljudbild där man både känner igen oss och upplever något nytt, säger Per Gessle, i pressmeddelandet.

Självklar singel

Singeln besrkivs som en naturlig förstasingel på det helt nya albumet ”Good Karma” som släpps den 3 juni.

– ”It Just Happens” var en av de första låtarna som skrevs till albumet och blev snabbt något av en nyckelsång för hela albumet. Därför kändes det ganska självklart att den skulle bli förstasingel, säger Per Gessle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.