Johanna Högardh och Joline Scheffler är L.U.S.Y. På fredag är de öppningsakten när Summerburst intar Ullevi i Göteborg. Foto: SVT

Dj-duon L.U.S.Y från Halmstad spelar på Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

De är nya i branschen, men snart kommer de att vara kända för den stora housepubliken. Två 17-åriga dj:s från Halmstad fick arenaspelning i pris. På fredag står de inför en publik på närmare 25 000 personer när de är öppningsakt på festivalen Summerburst.

– Jag tror att jag kommer att vara väldigt nervös. Men det ska bli kul, säger Joline Scheffler, ena halvan av dj-duon L.U.S.Y till SVT Hallandsnytt.

Hon och Johanna Högardh är båda 17 år gamla. De lärde känna varandra i sjunde klass och drömmen att spela musik väcktes när de gick på skoldiscon. Då tittade de på dj:n och kände att de också ville stå där och få folk att dansa och ha kul. För två år sedan tog de tag i saken.

– Då bestämde vi att nu satsar vi allt, säger Joline Scheffler.

Nu syns resultatet. För två helgerna sedan vann duon från Halmstad finalen i en dj-tävling.

– Det trodde vi aldrig, men det känns bra i hjärtat, säger Joline Scheffler.

Ett av prisen var att spela på den på den stora dansfestivalen Summerburst. I Göteborg äger den rum på Ullevi.

– Vi vill ge en riktig jävla show, säger Johanna Högardh.

Vad drömmer ni om sedan?

– Det är att komma upp till toppen som de stora akterna på Summerburst, säger Johanna Högardh till SVT Hallandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.