KH Drott's tränare Diego Perez Marne vill bygga långsiktigt för att nå högsta serien igen. Foto: SVT/TT (Arkiv)

Drott känner ingen press inför seriepremiär

Publicerad

Efter en svajig försäsong väntar nu seriepremiär i för HK Drott. En nystart i den näst högsta serien, vilket är en ovan situation för den klassiska klubben som för tre år sedan tog hem sitt elfte SM-guld.

Trots flera förluster under försäsongen, den sista så sent som i genrepet mot Anderstorp, är Drotts tränare Diego Perez Marne nöjd med uppladdningen.

– Absolut. Ville ha så bra motståndare som möjligt för att vara väl förberedda. Laget måste kunna samarbeta i både med- och motgång och om det dyker upp problem så vill vi tidigt se var de finns. Dessutom ville vi under försäsongen bjuda halmstadspubliken på bästa möjliga motståndare. Det blir roligare handboll då.

Siktar inte på avancemang direkt

Känner ni er pressade att tar er upp i högsta serien direkt?

– Nej, vi har inga krav på att gå upp direkt eller att dominera serien. Varken från styrelsen eller på oss själva. Det skulle inte vara optimalt att satsa allt för att gå upp direkt bara för att åka ur igen. Vi arbetar efter en treårsplan, men jag vill verkligen påpeka att detta är ett långsiktigt arbete från grunden där vi vill se till att våra egna produkter utvecklas och att vi har ekonomi som klarar av spel i högsta serien.

”Måste bygga som den tredje grisen”

Diego Perez Marne återkommer ofta till det långsiktiga arbetet och berättar med bildliga liknelser om hur viktigt det är att inte påskynda avancemang.

– Långa resor börjar med små steg. Jag har en liten dotter här hemma som tittar på barnprogrammet om de tre grisarna och vargen. De första två husen som grisarna bygger håller inte när vargen dyker upp. Den tredje grisens hus är däremot byggt med omsorg och med tegelsten. Det kanske är en lite lustig jämförelse, men det handlar ju om att vi måste bygga på något som håller i längden, säger Diego Perez Marne.

På söndag väntar Helsingborg hemma i Halmstad Arena, vad kan publiken förvänta sig av Drott?

– Vi kommer att ha ett lag som ger trehundra procent. Både med hjärta och hjärna i spelet. Vi kommer att spela en handboll som attraherar folk. Det handlar inte om att passa bollen, utan hur man passar och spelar bollen. Jag hoppas att publiken kommer med positiv energi och så att vi tillsammans kan bygga framgång, avslutar Diego Perez Marne.

Matchen

HK Drott Halmstad – OV Helsingborg

Allsvenskan Herr

Söndag 25 september klockan 14:30 i Halmstad Arena

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.