Kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf meddelande på lördagen via facebook att han inte kommer kandidera nästa år. Foto: SVT/skärmdump facebook

Efter 10 år – Carl-Fredrik Graf (M) slutar

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf meddelande på lördagen via facebook att han inte kommer kandidera nästa år.

– Det är dels för min skull och dels för partiet, säger han till SVT Nyheter Halland.

I ett inlägg på facebook skriver Carl-Fredrik Graf att han fram till nästa val ”kommer göra sitt bästa för Halmstad, Moderaterna och Femklövern.

– Det här är ett beslut som handlar om att göra det bästa för mig såväl som för partiet, säger Carl-Fredrik Graf.

Han säger att han vill ge partiet god tid på sig att hitta en ersättare fram till nästa val.

Blickar framåt

Varför är det här rätt beslut för dig menar du?

Att sitta tre mandatperioder, som det blir vid nästa val, är en väldigt lång tid. Jag ser nog fram emot att kunna fokusera på annat.

Vad har du tänkt dig?

– Så långt framme i tanken är jag inte än. Min avsikt är att sitta kvar som kommunstyrelseordförande fram till nästa valrörelse och det kräver mitt fokus.

– Men efter det kan jag tänka mig uppdrag i såväl offentlig sektor som inom den privata sfären, tillägger Carl-Fredrik Graf.

”Mitt eget beslut”

Han menar att beslutet var helt och hållet på hans egna initiativ och att hans partikollegor visat respekt och förståelse för hans val.

– Ja det kom helt och hållet från mig. Det var vissa som tyckte att det var tråkigt men samtidigt så tror jag att de förstår, säger Carl-Fredrik Graf.

Knappt dygn efter Oretorp

Sen på torsdagen meddelade kommunrådet Henrik Oretorp (C) samma besked.

– Det är ett beslut jag tog redan när jag tillträdde att inte sitta längre än åtta år och nu känner jag att det är dags att lämna över till en ny kraft, skrev Oretorp i ett pressmeddelande på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.