Foto: SVT/Arkiv

Flicka ska ha utsatts för våldtäkter i två år

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig man åtalas vid Halmstad tingsrätt, misstänkt för grov våldtäkt mot barn för att vid ett mycket stort antal tillfällen ha haft vaginala och orala samlag med en minderårig flicka.

Övergreppen ska ha börjat i mars 2013 och pågått till och med december 2015. Samlagen ska ha skett systematiskt, i mycket stor omfattning och under lång tid.

Åklagaren menar att flickan varit särskilt sårbar då hon nyligen flyttat till Sverige och befunnit sig i en beroendeställning gentemot mannen. Åklagaren anser också att brottet är grovt då mannen uppvisat särskild hänsynslöshet och råhet.

Bland annat ska 50-åringen ha haft samlag med flickan medan hon hade ont av urinvägsinfektion och njurbäckeninflammation. Han ska också ha orsakat henne smärta och trots att hon sa det till honom så fortsatte han med övergreppen.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.