Undersökningen borde gjorts från början, tycker Mattias Bengtsson och Håkan Axelsson i Föräldraföreningen på Getingeskolan.

Föräldrar anmäler till Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad

Hade kommunens skolledning själv suttit i lokaler med mögel hade de säkert bytt, tror föräldern Mattias Bengtsson i föräldraföreningen på Getingeskolan som nu anmäler situationen till Arbetsmiljöverket.

Att kommunen nu beslutat att undersöka samtliga utrymmen på Getingeskolan är bra, tycker Mattias Bengtsson och Henrik Axelsson, ledamöter i skolans föräldraförening. Men det borde ha gjorts redan när det första mögellarmet kom i början av terminen.

–Jag tycker det borde varit solklart redan från början. Manstänger ner skolan några dagar och sedan säger man att allting ärokej, utan att kunna bevisa att det är okej. Jag får inte ihopdet riktigt, säger Håkan Axelsson.

Hälsoproblemen på Getingeskolan

Yttre part

För att skynda på åtgärderna har föräldraföreningen nu valt att göra en anmälan till Arbetsmiljöverket.

– Vi tycker det är en så allvarlig grej, när till och med sjukvården larmar omatt det är någonting fel på Getingeskolan, så tycker vi att det är bra om någonyttre part får kolla på grejerna, säger Mattias Bengtsson.

För jäkligt

Att eleverna trots de befarade hälsoriskerna får gå kvar på skolan väcker reaktioner:

– Jag tyckerdet är för jäkligt. Jag tror att hade de själva suttit i lokalermed misstänkt mögellukt hade de säkert bytt lokaler, säger Mattias Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hälsoproblemen på Getingeskolan

Mer i ämnet