Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De åtalade männen har konsekvent tigit i förhören – men omfattande bevisning har funnits i deras telefoner. I klippet visar vi hur de misstänks ha anslutit sig till Foxtrotnätverket. Foto: Polisen

Från Laholm till Foxtrot – så blev småstadskillarna lejda att mörda

Uppdaterad
Publicerad

Den 9 mars 2023 avlossas ett skott i en lägenhet i Sollentuna. I centrum för händelserna står tre killar från Laholm. Snart ska en polisutredning visa en önskan om att lämna småstaden för att ansluta sig till gängkriminaliteten i Stockholm.

I klippet berättar vi hur de tre killarna från Laholm kom i kontakt med det kriminella nätverket Foxtrot.

De tre männen från Laholm står åtalade tillsammans med den person som misstänks vara länken till det kriminella nätverket, och en ytterligare person som de fått kontakt med på Andersberg i Halmstad och som synts på bilder ihop med männen från Laholm.

Alla fem åtalade nekar till brott.

På onsdagen inleds rättegången vid Halmstads tingsrätt.

Så skyddar du ditt barn från gängkriminalitet

Se Jacob Fraiman, ordförande Unga Kris, ge tre tips på hur du kan skydda ditt barn från att komma in i kriminella nätverk:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Håll koll på barnens swish”. Se Unga kris-ordföranden Jacob Fraimans tre tips på hur du kan skydda ditt barn mot kriminalitet. Foto: Johanna Talamo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.