Halmstad tränare Jan Jönsson och spelare Ivo Pekalski intervjuas på scenen när Allsvenskans upptaktsträff 2017 genomfördes i Uppsala. Foto: TT

Halmstad BK på upptaktsträffen inför allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen hålls den årliga upptaktsträffen inför herrallsvenskan i fotboll. I år samlas den svenska fotbollseliten i Uppsala och representanter från Halmstad BK finns på plats.

2015 åkte Halmstad BK ur fotbollsallsvenskan. Bara för att under 2016 studsa upp igen efter ett dramatiskt kval mot Helsingborgs IF.

När nu säsongen 2017 närmar sig med stormsteg så genomförs under måndagen den traditionsenliga upptaktsträffen där spelare, tränare och media minglar och diskuterar.

HBK representeras i år av tränaren Jan Jönsson, spelaren Ivo Pekalski och ordföranden Tony Karlsson.

Här kan du följa upptaktsträffen direkt.

Ingen röstar på HBK

Strax innan 10.30 på förmiddagen fick media och klubbrepresentanter rösta om vilket lag man tror kommer att vinna SM-guldet 2017, och inte helt oväntat fick Malmö FF flest röster, 43,2 procent. Ingen röstade på HBK.

Därefter röstades det om vilken av de tre nykomlingarna, Sirius, Eskilstuna och Halmstad som kommer att gå bäst, och i det fallet röstade flest på Sirius.

Hyllar talang

När det var HBK-tränaren Janne Jönsson tur att intervjuas på scenen valde han att hylla den unga talangen Sead Haksabanovic, som ju var nära en övergång till Club Brügge.

– Vi är glada att han är kvar. Han är jättefin, en artist. En teknisk bollbegåvning ihop med en modern fotbollsfysik och en väldig vinnarskalle. En ung 24-timmars-utövare som man önskar.”

HBK åker ur

Enligt Fotbollskanalen fick experterna, journalisterna och klubbrepresentanterna på upptaktsträffen frågan om vilket lag man tror kommer åka ur Allsvenskan, och 78,7 procent tippade Halmstad.

Så ska HBK locka publik även om det sportsliga går dåligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.