Hammers hoppas skrälla mot Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det upp till bevis för Halmstad hammers när den första play off-rundan i ishockeyns division 1 drar igång.

Hockeylaget Hamstad hammers har haft en svängig säsong hittills men lyckades till sist med lite hjälp av resultat i andra matcher i den sista omgången av fortsättningsserien ta sig vidare till play off-spel.

Och på torsdagskvällen är det dags för den första play off-matchen mot Södertälje. Det är bäst av tre som gäller och i Hammerslägret är man förväntansfull.

– Det är klart det är laddat, men det känns mest som att det är glädje och positivitet över att vi lyckats ta oss till play off. Det är lite lättnad, säger Sebastian Kölzow Isaksen, lagkapten.

Dags för klyschorna

”Det är nu det gäller” och ”En match i taget” är vedertagna sportklyschor som kommer väl till pass när Halmstad hammers nu går in play off-spel till den allsvenska kvalserien mot det klassiska hockeylaget Södertälje på torsdagskvällen.

– Det är nu det gäller. Det som har varit spelar inte så stor roll. Vi går in på lika villkor som Södertälje, som kanske bara förlorat tre matcher under hela säsongen. Det kan man tycka vad man vill om, men så är det. Vi ska spela hockey om det och hoppas att det kan gå vägen, säger Sebastian Kölzow Isaksen.

Även i supporterleden stiger pulsen när den vanliga serielunken byts ut mot matcher som handlar om vinna eller försvinna.

– Det är ju detta man vill under hela säsongen. Man vill ha de där matcherna med lite extra krydda som det blir nu när det vankas slutspel, som man kan kalla det för, säger Simon Norrby, ordförande i supporterföreningen Sledgehammers.

Hur långt tror du att laget kan gå?

– För tre veckor sedan trodde ingen att laget skulle gå vidare, utan de trodde att det skulle vara semester nu. Nu kan laget spela ut och ha kul, så jag tror att vi kan ge Södertälje en match, säger Simon Norrby.

Vädjar till Halmstadpubliken

Halmstad hammers ordförande Dan Gustavsson hoppas förstås på publikfest, och han har en uppmaning till Halmstadpubliken.

– Kom hit och stötta oss. Vi tar in 4.000 i hallen och lapp på luckan hade varit underbart, säger han.

Hur slutar matchen då?

– Vi vinner med ett mål. Sen om det blir 1-0 eller 11-10 spelar ju ingen roll, säger Dan Gustavsson.

Simon Norrby tror på ett liknande slutresultat.

– Det kommer bli väldigt tufft och jämt, men jag tror och hoppas på seger. Jag tippar 4-3 efter förlängning, säger han.

Även Sebastian Kölzow Isaksen är optimistisk.

– Vi hoppas på mycket folk och att vi kan prestera bra hockey. Då har vi verkligen chans att vinna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.