Farhad Badeie, ordförande i Halmstads city. Foto: SVT

Handlare kraftsamlar för att möta konkurrens

Uppdaterad
Publicerad

Expansionen av handelsområdet Eurostop innebär ökad konkurrens för handlare i Halmstad. För att göra handeln i centrum mer attraktiv planeras gemensamma satsningar.

– Oro finns, absolut. Den oron baserar sig på att vi inte vet vad som kommer hända. Men om vi kan vi enas i staden och göra något för att förbättra utbudet för våra kunder så har vi till och med möjlighet att utöka och inte dö ut, säger Farhad Badeie, ordförande i Halmstads city.

Öppet en timme längre

Till våren planeras längre öppettider på vardagar.

– Vi satsar på att ha öppet i alla affärer fram till klockan nitton från första april nästa år, säger Farhad Badeie.

Om det kan bli aktuellt med att ha öppet även på söndagar beror på utvecklingen.

– Vi har inte tagit något beslut i dagsläget men frågan kommer att diskuteras, säger Farhad Badeie.

Utbudet är viktigt

SVT Nyheter Halland har ringt runt till flera handlare i centrum och den generella bilden är att det är viktigt att göra satsningar för att vara konkurenskraftiga.

– Konkurrens är något som alltid finns. Jag försöker se det som en utmaning. En av våra styrkor är att vi till exempel har många författarkvällar och det finns klädbutiker som har modevisningar i sin butik, säger Ulrika Larsson, butikschef på Akedemibokhandeln.

Flera handlare som SVT har pratat med tar även upp frågan om fri parkering.

– Gratis parkering med p-skiva vore ett önskemål, säger Ulrika Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.