Foto: Jessica Gow/TT

Här är Hallands dyraste adresser

Uppdaterad
Publicerad

Utgår man från köpesumma så ligger de tio dyraste adresserna i Hallands län på mellan cirka 7,5 och 4,7 miljoner kronor i snittpris.

Dragsvägen i Draget i Kungsbacka är den absolut dyraste gatan i Halland med ett genomsnittligt bostadspris på drygt 7,5 miljoner kronor.

– Dragsvägen börjar i pittoreska Gottskär och är en villaidyll nära hav, hamn och båtliv. När det gäller den här adressen har det sålts några riktigt fina villor och det finns lägen längs gatan med havsutsikt vilket gör att priserna sticker iväg, säger Daniel Magnusson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Kungsbacka i ett pressmeddelande.

Kungsbacka dominerar listan

Av de tio adresser med högst snittpris i länet ligger åtta i Kungsbacka kommun, en i Halmstads kommun och en i Varbergs kommun. Utgår man från kvadratmeterpriser så hittar man sex adresser i Kungsbacka kommun och fyra i Varbergs kommun.

På plats nummer fem kommer Örnäsvägen, Eketånga, i Halmstad med ett snittpris på ungefär 5,3 miljoner kronor. Och på plats nummer åtta återfinns Prästgatan i Varberg.

Utgår man från kvadratmeterpris ligger de tio dyraste adresserna i länet på mellan 41.539 och 38.615 kronor per kvadratmeter. Även här ligger Kungsbacka i topp, med  Porfyrvägen.

Dyrast på Strandvägen

Ser man till hela Sverige så domineras listan över dyraste kvadratmeterpriser helt av Östermalm i Stockholm. När det gäller snittpriser för bostäder så ligger Östermalm, Djursholm och Bromma i topp.  Snittpriserna på Strandvägen i Stockholm ligger på drygt 14 miljoner.

Även Uppsala och Kungsportsavenyn i Göteborg finns med i listan över dyraste snittpriser i Sverige.

Tio dyraste snittpriserna i Hallands län

1. Dragsvägen (Kungsbacka) 7.537 000

2. Grindvägen (Kungsbacka) 6.620 000

3. Bångsbovägen (Kungsbacka) 5.422 500

4. Lysholmsvägen (Kungsbacka) 5.393 750

5. Örnäsvägen (Halmstad) 5.332 857

6. Sandövägen (Kungsbacka) 4.910 000

7. Rydetvägen (Kungsbacka) 4.866 667

9. Västra Särövägen (Kungsbacka) 4.822 000

10. Buxbomsvägen (Kungsbacka) 4.667 000

Siffrorna kommer från Svensk Mäklarstatistik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.