Prins Daniel är på plats i Halmstad. Foto: SVT

Prinsen besökte Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Prins Daniel har anlänt till Kattegattsgymnasiet i Halmstad för att prata entreprenörskap. Och det var ett gäng förväntansfulla elever som tog emot honom.

En halvtimme sen anlände prins Daniel till Kattegattsgymnasiet för att prata om entreprenörskap inför eleverna.

– Först skulle jag vilja be om ursäkt för att vi är så sena och sedan skulle jag vilja tacka för att vi får komma hit. Det känns jättekul att vara i Halmstad. Nån sa ”ta inte fel och säg Falkenberg för det är lite känsligt här”, skämtade prinsen och fortsatte med att minnas lite festligheter från ungdomsåren.

– Tidigare har jag varit här och spelat golf och som ung var jag här och hade väldigt trevligt på Tylösand, berättade prins Daniel med glimten i ögat och lockade fram nya skratt från åhörarna.

”Spännande”

Medan eleverna väntade på prinsen pratade vår reporter Fanny Palm om deras förväntningar.

– Spännande för att det är prinsen. Första gången jag träffar någon från kungafamiljen men jag har inga speciella förväntningar, säger Fardin Fazel, elev på Kattegattsgymnasiet, till SVT Nyheter Halland.

Eleverna hoppas på att få lite tips om entreprenörskap från den tidigare gymägaren.

– Ska bli intressant, det är ju lite annorlunda. Det ska bli kul att se vad han har att säga och om han har några tips om entreprenörskap, säger Elin Jonsson, elev, till SVT Nyheter Halland.

Vill inspirera

Prins Daniels Fellowship och Entreprenörskapsprogram har totalt besökt runt tjugo gymnasieskolor och tjugo universitet/högskolor runt om i landet.

Förutom Kattegattsgymnasiet besökte de, efter lunch, även Högskolan i Halmstad. Med sig hade prinsen inspiratörerna Johan Skarborg, Jacob de Geer (medgrundare av iZettle) och Gunilla von Platen (bland annat känd från SVT:s program Draknästet).

Syftet med besöken är att träffa gymnasieelever och studenter för att inspirera till en framtid som entreprenörer och satsningen görs i samarbete med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.