Janne Jönsson, HBK-tränare

HBK-Janne Jönsson: ”Vi får kämpa för att hålla oss kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Laget är ugnt, men Janne är gammal i gamet. Så här säger HBK-tränaren själv om hur långt HBK:s unga entusiasm kan räcka i Allsvenskan, och hur bra superlöftet Haksabanovic kan bli.

– Vi är ödmjuka och får kämpa för att vara kvar i det fina sällskapet, det är vi medvetna om. Men vi har ett ugnt kapital som är ungt och utvecklingsbart, så jag hoppas på en bra utveckling, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till SVT i samband med herrallsvenskans upptaktsmöte i Uppsala på måndagen.

Vilka är styrkorna i laget?

– Den unga entusiasmen. Och förra året i Superettan höll vi nollan i femton omgångar, så där finns också en styrka. Vi får räkna med att vi måste vara kompakta och besvärliga för motståndarna.

Sead Haksabanovic är den som nämns frekvent när vi pratat Halmstad BK. Hur bra är han?

– Han är bra. Han är en bollartist i grunden, men det är inte det jag berömmer allra mest, utan att han har en vilja och arbetsinsats som kommer ta honom långt. Han är en artist som folk vill komma och se, men ingen lat nummer tio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.