Angelica Henriksson tillsammans med sin son. Foto: SVT

Angelicas ägodelar brann upp

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens brand i Falkenberg drabbade förutom ett tiotal företagare även ett stort antal privatpersoner. Angelica Henriksson är en av dem som hyrde förråd i byggnaden, och som nu förlorat delar av sitt bohag och många minnessaker.

SVT Nyheter Halland träffar Angelica Henriksson dagen efter branden i Falkenberg. Eftersläckningsarbetet pågår fortfarande och Angelica tar en titt på den byggnad som en gång rymde hennes förråd. Nu är den helt nedbrunnen.

– Jag hade möbler, mycket kläder, värdesaker, tavlor och minnessaker där. Det känns tungt men jag försöker tänka att det bara är materiella saker, säger hon och fortsätter:

Branden i Falkenberg

– Foton, grejer barnen har gjort och bebiskläder man vill spara, det känns lite jobbigt. Men alltså jag har ju mina barn kvar, det händer mycket värre saker runt om i världen hela tiden, varje dag. Det här är ändå bara saker.

Hemförsäkringen täcker

Sammanlagt är det ungefär 50 personer som hyrt förråd i den nedbrunna byggnaden. Angelica tror att det hon hade i sitt var värt mellan hundra och tvåhundratusen kronor.

Fastighetsägaren skriver idag på sin hemsida att förråden omfattas av hyreslagen, och att det är upp till varje hyresgäst att ta kontakt med sitt eget försäkringsbolag. Vad Angelica vet i nuläget så ska hennes hemförsäkring i alla fall täcka en del av beloppet.

”Tur att ingen dött”

Vilken var din reaktion när du fick höra om branden?

– Klart man blev förvånad. Och jag tycker väldigt synd om de som hade hela sina hem i de här förråden. Jag tycker mer synd om dem än om mig själv. Det ser lite läskigt ut här idag, men det är tur att ingen dött eller skadats. Det hade ju vart värre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Falkenberg

Mer i ämnet