Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varbergs Tobias Bengtsson skriker ut sin glädje när Varberg första gången nådde Handbollsligan. I klippet berättar ordförande Peter Ihdeböhn om varför han är förvånad över beskedet om den förlorade elitlicensen. Foto: Bildbyrån

HK Varberg förlorar elitlicens

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att handbollsklubben HK Varberg förlorar sin elitlicens och stoppas från att kvala.

”Vi har nåtts av beskedet att vi inte uppfyller kraven på en elitlicens för avancemang i Handbollsligan”, skriver klubben på sin hemsida.

Klubben fick beskedet efter slutsignalen i vinstmatchen mot Västeråslrsta HF i den sista Allsvenska seriematchen. Ordförande Peter Ihdeböhn säger att han är förvånad över beslutet från Svenska handbollförbundets liganämnd.

– Vi tittar på vad som är sagt och gjort, vi förstår inte hur vi kunnat sättas i den här situationen eftersom vi planerat för kval, säger Peter Ihdeböhn till SVT Nyheter Halland.

Beslut fattat på grund av HK Varbergs ekonomi

Enligt Adam Engström, tävlingschef på Svenska handbollsförbundet, har beslutet fattats på grund av HK Varbergs hantering av ekonomin.

– De uppfyller inte de kraven på ekonomi och balans som elitregler kräver. Jag kan inte gå in på detaljer på vad de inte uppfyller, det är föreningsinformation, säger han till SVT Nyheter Halland.

Hör i klippet om hur det fortfarande finns chans för Varberg att spela i Handbollsligan nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.