Foto: Halmstad Hockey

Hockeyklubben tigger pengar från medlemmarna

Uppdaterad
Publicerad

Att tackla problem borde, ursäkta liknelsen, vara enkelt för en välmående hockeyklubb. Men för Halmstad Hammers har de efterhängsna skulderna på omkring en och en halv miljon kronor varit svåra att lösa. Och nu ber klubben medlemmarna om ekonomisk hjälp.

Det är Hallandsposten som skriver om ishockeyklubbens problem sedan Hammers på sin egen hemsida publicerat ett brev där de ber sina medlemmar och publik om pengar.

”Just nu längtar vi allra mest efter fler kronor i kassan, för vi behöver dem verkligen” skriver klubben bland annat.

”Lite lik i lasten”

Men enligt Hallandsposten har klubben redovisat ett positivt resultat för den gångna säsongen och den dagliga verksamheten ska inte vara något problem.

– Vi har lite lik i lasten sedan den föregående styrelsen lämnat. Vi måste bli av med de gamla skulderna för att kunna börja resan mot Allsvenskan. Och det är målsättningen – vi ska till Allsvenskan, säger Halmstad Hammers ordförande Dan Gustavsson till tidningen.

Första gången

Skulderna ska ligga på omkring en och en halv miljon kronor och det här är första gången som Hammers ber om bidrag från sina supportrar. Däremot ska andra anrika hockeyklubbar, som Modo och Västerås, agerat på liknande sätt vid tidigare tillfällen.

– Vi behöver få in likvida medel. Det finns två sorts sponsring; kontanta pengar eller varor. Och just nu, så länge säsongen inte har startat ännu, så har vi ingen nytta av varor. Det är kontanta pengar vi behöver, säger Dan Gustavsson till HP.

När skulderna är avbetalda så hoppas klubben ha minst en månads omsättning som buffert. Först då kommer ekonomin kännas trygg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.