Yttertaket på Fajanskolan i Falkenberg blåste ner natten till måndag. Foto: Henrik Svensson

Idrottshallen stängd till vårterminen

Uppdaterad
Publicerad

Under stormen Gorms framfart lossnade en stor del av gymnastiksalens tak på Fajanskolan i Falkenberg och hamnade på skolgården. Bakom avspärrningsstaket är nu reparationen igång.

Som SVT Nyheter Halland rapporterat om tidigare så var det många byggnader som skadades av stormen Gorm natten till i måndags. En av dem var gymnastiksalen på Fajanskolan i Falkenberg där stora delar av taket lossnade och spreds över skolgården.

Alternativa lösningar

Nu är reparationerna igång men några idrottslektioner på skolan blir det inte förrän vårterminen drar igång, det skriver Hallands Nyheter. Därför har skolan nu plockat fram alternativa lösningar.

– De större barnen får åka till ishallen och Klitterbadet. Vi kan även använda andra lokaler på skolan för att eleverna ska få röra på sig, säger Fajanskolans rektor Amorina Berg till tidningen.

Oklart var Lucia ska sjunga

Större bryderier har dock uppstått inför det kommande Luciafirandet och skolavslutningen som vanligtvis brukar hållas just i gymnastiksalen.

– Vi har ingen lösning på hur vi ska göra ännu, säger Amorina Berg till HN och slår fast att det gäller att vara lösningsorienterad.

I samband med reparationerna så skärmar avspärrningsstaket av stora delar av skolgården. Den första dagen av stormen hölls inga raster utomhus på grund av säkerhetsskäl. På skolan går 155 elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.