Malin Nordstrand. Foto: Privat/SVT

Ilska över felparkeringar i Ullared

Uppdaterad
Publicerad

Malin Nordstrand jobbar som personlig assistent i Småland och åker ibland med brukare till Ullared. Enligt henne är det mer regel än undantag att det står folk utan tillstånd på handikapplatserna.

Malin Nordstrand är upprörd och besviken. Att hon ofta inte får plats på handikapparkeringarna i anslutning till varhuset i Ullared när hennes brukare vill åka dit för att handla ställer till stora problem.

– Det är svårt och tungt att köra en rullstol långt. Särskilt om det är snö. Ibland har jag fått lämna den jag kommit dit med vid ingången och åkt och parkerat längre bort, säger hon.

Hur känns det för dig?

– Självklart inte bra, särskilt inte när det finns platser som är avsedda för oss, så att vi ska slippa de här problemen.

”Handlar om lathet”

Malin Nordstrand säger att det är så här nästan varje gång hon kommer till Ullared. Hon tycker att det är respektlöst.

– Jag kan tycka att det är lite nedvärderande och lite fult när folk gör så här. Det handlar ju bara om lathet. Orkar man inte gå över parkeringen så borde man inte åka och handla alls.

Väktare kontrollerar

Vd Jan Wallberg bekräftar att det här sker, men säger samtidigt att han inte ser det som ett enormt problem.

– Men visst händer det, och det är inte bra. Jag har respekt för att folk blir upprörda.

Enligt Jan Wallberg cirkulerar varuhusets egna väktare på parkeringen dagligen och bötfäller de som parkerat fel.

– Vi håller efter det så gott vi kan. Och de bötespengar vi får in skänker vi till handikapporganisationer. På så sätt får de som felparkerar vara med och bidra ändå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.