Foto: TT

Ingen skadad av mardrömslika mosolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Ansvarig andas nu ut efter mardrömsolyckan som gjorde att barnen serverades potatismos med metallbitar på en förskola i Kungsbacka.

Det var under tisdagen som små metallbitar upptäcktes i potatismoset på Prästgårdsängens förskola i Fjärås söder om Kungsbacka. Nu är det bekräftat att ingen kom till skada i mardrömsolyckan och under torsdagen var alla barn på plats i förskolan som vanligt. 

– Det känns fantastiskt bra att höra att ingen kom till skada, säger Annika Hellström, verksamhetschef för pedagogiskt område Söder på Kungsbacka kommun.

Olyckan orsakades av en trasig visp till en stor blandare och serviceförvaltningen i Kungsbacka kommun är nu inkopplad.

– Vi kommer gå igenom all utrustning för att försäkra oss om att det här aldrig händer igen, säger Annika Åkerlund, verksamhetschef för måltider på Kungsbacka kommun.

”Aldrig sett något liknande”

Felet på utrustningen syntes ej utvändigt och det var först när man inspekterade vispen närmare som fabriksfelet upptäcktes. 

– Leverantören har aldrig sett något liknande, säger Annika Åkerlund.

Det är nu med stor lättnad man kan andas ut efter beskedet att inga barn kom till skada.

– Vi är givetvis jätteledsna för det som inträffade och samtidigt tacksamma för personalen vid förskolan som agerade så snabbt, säger Annika Åkerlund. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.