En kvinna i 30-årsåldern hittades död på en gård utanför Falkenberg. Foto: SVT

Inget brott bakom kvinnas död

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avskriver nu misstankarna om mord vad gäller den kvinna i 30-årsåldern som hittades död på en gård utanför Falkenberg den 5 oktober.

Nu omrubriceras ärendet till ”vållande till annans död”, men det beror inte på att polisen tror att någon annan bragt kvinnan om livet. Det handlar istället om att polisen gjort en rad beslag i samband med polisutredningen och det får polisen inte göra om det inte finns en pågående förundersökning om misstänkt brott. 

– Enligt det preliminära obduktionsprotokollet så har inget framkommit som pekar mot att någon annan skulle ha orsakat kvinnans död. Det finns till exempel inga yttre skador. Vi misstänker helt enkelt inget brott längre, säger Sverker Thorsson, förundersökningsledare vid polisen i Falkenberg.

Anna hittades död på gård

Vad har då orsakat kvinnans död?

– Vi har en teori men det är inget som vi vill gå ut med innan vi fått det slutgiltiga rättsmedicinska protokollet. Där kommer vi att få svar på om vår teori stämmer, säger Sverker Thorsson till SVT nyheter Halland.

Det var i förra veckan som kvinnan hittades död på gården. Eftersom det inte fanns någon naturlig förklaring till dödfallet inleddes en förundersökning om misstänkt mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anna hittades död på gård

Mer i ämnet