En kvinna i 30-årsåldern hittades på onsdagsmorgonen död på en gård utanför Falkenberg. Foto: SVT

Polisen: Inget som tyder på yttre våld

Uppdaterad
Publicerad

En första undersökning som gjorts av rättsläkare på plats visar att det inte finns något som tyder på att den 30-åriga kvinna som hittats död på en gård utanför Falkenberg har utsatts för något yttre våld. Men det går än så länge inte utesluta att hon bragts om livet.

– De har undersökt kroppen och har inte hittat några skador på kvinnan som tyder på yttre våld från någon annan, säger polisens presstalesman, Peter Adlersson.

Det var på onsdagsmorgonen som en kvinna i 30-årsåldern hittades död på en gård utanför Falkenberg och polisen inledde en förundersökning om misstänkt mord.

Anna hittades död på gård

– Det finns ingen naturlig förklaring – till exempel sjukdom – till varför kvinnan dött, och därför har vi inget annat val än att utreda detta som ett misstänkt mord. Detta för att kunna vidta de åtgärder vi vill och inte hamna på efterkälken om det skulle visa sig stämma, sa polisens presstalesman Tommy Nyman på onsdagsförmiddagen.

Inväntar rättsmedicinsk undersökning

Under onsdagen har polisens tekniker undersökt platsen där kvinnan hittades och och en byggnad i anslutning till den.

– Inte heller teknikerna har hittat något som gjort att våra misstankar om mord har stärkts, säger polisens presstalesman, Peter Adlersson på onsdagseftermiddagen.

Polisen har också förhört ett antal personer som haft uppgifter att lämna och inte heller deras uppgifter har stärkt mordmisstankarna.

– Vi kommer därför avvakta den rättsmedicinska undersökningen av kroppen, den görs på fredag. Det här kommer rubriceras som mord och dråp fram tills den rättsmedicinska undersökningen är klar, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anna hittades död på gård

Mer i ämnet